• Afbeelding SEO ALT tekst en ALT titel, wat houdt het in?

 • Afbeelding SEO ALT tekst en ALT titel, wat houdt het in?

  ALT tekst en ALT titel SEO optimaliseren

  Afbeelding SEO ALT tekst en ALT titel, wat houdt het in? Om je SEO goed in te stellen moet je niet vergeten om de gebruikte afbeeldingen in je tekst ook SEO te maken. In deze blog ga ik je uitleggen hoe je dat moet doen en wat de ALT tekst en ALT titel hiermee te maken hebben.

  Wat zijn ALT tekst en ALT titel?

  Afbeeldingen kun je SEO instellen door gebruik te maken van de ALT attributen. Door de ALT titel en de ALT tekst in te vullen versterk de boodschap van je artikel of pagina richting de zoekmachines en verbeterd daardoor de bereikbaarheid van je website.

  De ALT attributen worden ook wel "ALT tags" genoemd. Een tag is een kleine code (HTML) die aangeeft waar de afbeelding over gaat en welke afbeelding er getoond moet worden. Dit is nogal een technisch en saai verhaal dus ik ga hier niet te diep op in, want tenslotte wil jij alleen maar beter gevonden worden op het internet.

  Hoe worden de ALT attributen gelezen?

  De ALT attributen bestaan uit twee delen; ALT tekst en ALT titel. De ALT tekst beschrijft de functie van de afbeelding.

  Voorbeeld: Je gebruikt de afbeelding als knop voor het verkopen van product X.
  Je zou dan als ALT tekst kunnen invullen: "Koop product X"

  De ALT titel wordt gebruikt voor schermlezers w.o. blinden en slechtzienden. De ALT titel wordt weergeven wanneer je met je muis op de afbeelding gaat staan. Er komt dan een extra knop bij met bijvoorbeeld de titel:

  "Koop nu product X voor maar € 19,-"

  Wat moet je doen?

  Elke afbeelding moet een ALT tekst hebben en een ALT titel hebben. Niet alleen voor blinden en slechtzienden maar dus ook voor SEO doeleinden. In onderstaande video leg ik je uit hoe je de ALT attributen kunt instellen binnen Wordpress.

  Wat moet je doen wanneer een afbeelding geen doel heeft?

  Als je een afbeelding alleen gebruikt voor design, bijvoorbeeld je logo, geef dan deze afbeelding een algemene ALT tekst en titel. Dit kan je bedrijfsnaam zijn of een van je hoofd zoekwoorden. 

  Mocht je nog vragen en of opmerkingen hebben, plaats dan hieronder een reactie dan geef ik je zo snel mogelijk antwoord.

 • Hoe bewerk je de ALT attributen van een afbeelding?