• Email lijst opbouwen, hoe doe je dat?

 • Email lijst opbouwen hoe doe je dat

  Email lijst opbouwen hoe doe je dat? Hoe kun je snel je email lijst opbouwen via je website? En hoe maak je het aantrekkelijk voor de bezoeker om hun email achter te laten bij jou?

  Potentiële klanten aantrekken via je website is een hele klus. Je bent er waarschijnlijk continue mee bezig om je website zo aantrekkelijk mogelijk te  maken, maar kijk eens naar jezelf. Waar kijk jij als eerst naar op een website? Het design, de prijs, het aanbod? En bel je dan meteen naar het bedrijf toe om het product of dienst aan te schaffen? Of kijk je nog even naar de concurrent voordat je beslist? 

  Wanneer ik op zoek ga naar informatie wil ik graag vinden wat ik zoek maar ik wil ook vertrouwen. En hoe fijn is het dan als ik meteen een welkoms cadeau kan krijgen?

  Waarom is een mailinglijst zo belangrijk?

  Voor mij geldt (en voor jou straks hopelijk ook):

  • Dankzij mijn mailinglijst bereik je eenvoudig een grote groep mensen
  • Dankzij mijn mailinglijst vul ik snel mijn events, workshops en trainingen
  • Dankzij mijn mailinglijst ben ik verzekerd van een vast inkomen

  Hoe wordt een bezoeker een fan?

  Om een bezoeker een fan te laten worden kun je ze prikkelen om hun email adres achter te laten op jouw site. Je kunt ze dan "warm" houden met aanbiedingen, tips en kennis. Door vertrouwen te creëren kun je ze iets gratis schenken. In ruil daarvoor geeft de bezoeker zijn of haar email adres.

  Wat voor een cadeautje geef je weg?

  Je hebt waarschijnlijk een heleboel (vak)kennis in huis. Ga eens na welke vragen een klant aan jou stelt. Noteer deze vragen en kies er de meest gestelde vraag uit. Want op die vraag heb jij de beste oplossing! Beschrijf deze oplossing en werk vervolgens deze oplossing uit. Vertel erbij waarom jouw oplossing wel werkt en die van de concurrent minder of niet. Maak een stappenplan voor de klant en tadaaa! Je cadeautje is klaar!

  Voorbeelden:

  Je bent schilder: 5 tips om houtrot te voorkomen

  Je bent gewichtsconsulent: 5 recepten om af te vallen

  Je bent kapper: Hoe maak je het perfecte kapsel?

  Je bent schoonheidsspecialiste: 10 tips om je huid te verzorgen

  Snap je een beetje wat ik bedoel? Ik heb ook voor jou een cadeautje. Kijk maar eens hier...

  Nu is het jouw beurt! Maak een plan en GO FOR IT! 

  Succes met het opbouwen van email lijst!