• SEO optimaliseren van afbeeldingen

 • SEO optimaliseren van afbeeldingen

  SEO optimaliseren van afbeeldingen

  Als je blogs schrijft voor je website, vraag je je misschien af: moet ik een afbeelding toevoegen aan mijn artikel? Het antwoord is "ja". Beelden maken een artikel levendiger en kan daadwerkelijk bijdragen aan het verbeteren van de SEO optimalisatie voor je artikel. In deze blog wil ik graag de stappen met je doornemen die genomen moeten worden om je artikel volledig te optimaliseren met een afbeelding.

  Gebruik afbeeldingen

  Wanneer afbeeldingen worden toegevoegd met een zekere aandacht, hoop ik je te helpen begrijpen wat het nut is. "Een foto zegt meer dan duizend woorden". Nou, waarschijnlijk niet voor Google, maar het kan zeker 1000 saaie woorden illustreren wat je bedoelt, of gewoon je social media post aantrekkelijker maken.

  Het is een simpele aanbeveling: gebruik afbeeldingen in elk artikel dat je online schrijft. Het zal het geheel aantrekkelijker maken.

  Het vinden van de juiste afbeelding

  Als je de mogelijkheid hebt om een eigen afbeelding toe te voegen, kunt je dit doen. Je team pagina heeft foto's van je team, niet een of andere kerel zoals op de foto of een van zijn stockfoto vrienden. Pluk ook niet willekeurig een afbeelding van Google. Er kunnen namelijk licenties op zitten. En dat kan je een hoop gedoe schelen als je kiest voor bijvoorbeeld je eigen foto of gratis foto's van bijvoorbeeld Pixabay

  Je artikel moet een beeld bevatten wat gerelateerd is aan het onderwerp waarover je artikel gaat. Als je een afbeelding zou gebruiken om alleen maar om een ​​beeld te gebruiken krijg je geen groene stip in de Yoast SEO pluginHet beeld moet het onderwerp van het bericht weer te geven, of ter illustratie bij het artikel natuurlijk. Je krijgt dan meer interactie van de lezer en je artikel wordt duidelijker omdat de ons brein gewoon visueel is ingesteld.

  Er is nog een eenvoudige reden waarom je een afbeelding SEO moet optimaliseren: een beeld dat wordt omgeven door bijbehorende tekst, rankt beter voor het trefwoord dat is geoptimaliseerd. Lees meer hierover in de blog Afbeelding SEO ALT tekst en ALT titel, wat houdt het in?

  Hieronder de reden waarom je afbeeldingen moet gebruiken voor je pagina's en blogs: 

  • Zij benadrukken de titel of onderwerp van het bericht
  • Het zal een bezoeker triggeren om je artikel te lezen, het eerste zicht is niet alleen tekst
  • De afbeeldingen worden gebruikt in je social media

  Conclusie

  Gebruik dus afbeeldingen. Klein geheimpje, de meeste van de afbeeldingen die ik gebruik zijn van Pixabay. Ik heb ze eigen gemaakt door toevoeging van de titel op deze manier iedere keer weer, waardoor de orginele afbeelding een totaal ander leven krijgt op het internet. 

  Heb je vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Plaats een reactie hieronder en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.