• Wat is de meest gelezen pagina van je website?

 • Wat is de meest gelezen pagina van je website

   

  Wist je dat de over ons pagina de meest gelezen pagina van jouw website is?

  Bij dienstverlenende bedrijven, bijvoorbeeld kapsalon, schoonheidssalon of voedingscoach wil de klant weten wie hem bij zijn problemen gaat helpen.Hij of zij vraagt zich af; Wie zijn de mensen achter dit bedrijf? Past dit bij mij?

  Website statistieken tonen het aan
  Het belang van bijhouden van website statistieken komt nog nader aan de orde.
  Kijk maar eens in jouw pagina statistieken en zie hoe vaak jouw ‘over ons’ pagina wordt bezocht.
  Je zult zien dat deze pagina hoog scoort (vooropgesteld dat je er een hebt).

  Vertrouwen winnen
  De belangrijkste functie van de ‘over ons’ pagina is vertrouwen winnen. De klant gaat op zoek naar de man/vrouw achter de ondernemer.

  Want zonder vertrouwen wordt de bezoeker van jouw website geen klant. Hij probeert op voorhand al te bekijken of het zou kunnen klikken. Voldoet de persoon achter de website aan de juiste vereisten om hem te kunnen helpen?

  In deze tijd is vertrouwen toch al een onderwerp dat sterk onder druk staat. Het vertrouwen in banken en overheden heeft een deuk opgelopen. Het is eenvoudige om iemand vertrouwen te schaden dan het op te bouwen.
  De ‘over ons’ pagina is een kans om al een relatie met de klant op te bouwen.

  Bij het winnen van vertrouwen is open en eerlijk communiceren een must.

  Hoe kun je bezoekers klant laten worden?

  Door de meest gelezen pagina "over ons" jezelf tonen in woorden en in afbeeldingen. Hieronder een aantal tips:

  1. Zorg dat de pagina aanwezig is in het hoofdmenu
  2. Geef de pagina de naam "over....", dus ben je alleen in je bedrijf praat dan over mij of over... vul je bedrijfsnaam in
  3. Zorg dat de url van de pagina gelijk is aan de titel van je pagina. Dit vergroot de kans dat mensen je vinden via je naam of bedrijfsnaam.
  4. Plaats een goede foto van jezelf of van je team zodat bezoekers je ook zien. Mijn voorkeur gaat er zelfs naar uit dat je op alle pagina's van je website een profiel of teamfoto staat.
  5. Sluit af met een contact formulier of een "call to action" button, zodat mensen verder je website induiken of direct contact met je opnemen.

  Tot slot

  Ik vindt het erg belangrijk dat bezoekers meteen weten met wie ze te maken hebben op mijn website. Op deze pagina kun je lezen wie ik ben. Mocht je vragen hebben of een reactie willen geven, vul dan hieronder het formulier in.