• Welke email marketing software moet ik kiezen?

 • Welke email marketing software moet ik kiezen?

  online succesvol worden

  Misschien herken je het wel, je hebt een marketing training, workshop of webinar gevolgd en daarin wordt verteld dat je moet beginnen aan email marketing. Email marketing zou je klantenkring vergroten, je versterkt je klantenbinding en je kunt op een makkelijke manier je fans laten zien wat je in huis hebt. Maar dan kom je enthousiast thuis, je gaat op onderzoek uit en uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer tussen alle mogelijkheden van email marketing software! Je snapt er niks van, de email software is in het Engels, je moet ervoor betalen, kortom stress en frustratie en uiteindelijk doe je nog niet aan email marketing!

  Tja, ik herken het. Een aantal jaar geleden kwam ik precies zo thuis en ik snapte er ook niks van. Maar het bleef maar in mijn hoofd spelen en ik had tenslotte niet voor niets die dure training gevolgd! Dus ben ik er toch maar ingedoken en heb het ervaren als een waar studieproject. 

  Omdat ik jou die stress en frustratie wil besparen (want dat is toch uiteindelijk mijn missie, ondernemers helpen in online succes) heb ik voor je de meest gekozen email marketing software systeem uitgelicht en de voor -en nadelen op een rij gezet. En ja, ik gebruik hem zelf ook en weet er inmiddels erg goed mee om te gaan!

  MailChimp email marketing software

  Ik heb gekozen voor de email marketing software MailChimp. Een Amerikaans product wat gratis te gebruiken is tot een email lijst van 2000 abonnees. Tja en ik blijf een Nederlander hè, alles wat gratis is willen we gebruiken of hebben! ;)
  Maar dat is natuurlijk niet de enigste reden waarom ik enthousiast ben. MailChimp biedt een heleboel mogelijkheden en is iedeaal voor de beginner en de kleine zelfstandige.

  Voor -en nadelen van MailChimp email marketing software

  Voordelen van MailChimp email marketing software

  • Gemakkelijk te gebruiken voor beginners
  • Gratis in gebruik tot 2000 email adressen
  • Diverse gratis templates voor een mooie layout
  • Mogelijkheid om een aanmeldformulier te creëren voor je website
  • Statistieken bekijken
  • 98% van de verzonden nieuwsbrieven wordt daadwerkelijk afgeleverd
  • Verzonden nieuwsbrieven zijn gemakkelijk te hergebruiken

  Nadelen van MailChimp email marketing software

  • Autoresponsive emails versturen alleen mogelijk bij betaalde versie
  • Engelstalig programma
  • Bij het aanmaken van verschillende email lijsten moet je alles opnieuw instellen, zoals in -en uitschrijf formulieren
  • Logo van MailChimp staat bij de gratis versie altijd onderaan de nieuwsbrief

  Ga je ervoor?

  Ik zou zeggen, ga het eens gewoon proberen! In onderstaande video leg ik je stap voor stap uit hoe je een gratis account aanmaakt. Mocht je hulp nodig hebben of een vraag hebben plaats een reactie onderaan dit artikel. Ik help je graag!

  Binnenkort start ik met de online training "Hoe maak ik een nieuwsbrief in MailChimp". Wil je daaraan mee doen klik dan hier.

 • MailChimp account aanmaken

 • MailChimp account activeren