• Youtube video SEO tips

 • Youtube video SEO tips, wist je dat je met een Youtube video je SEO optimalisatie kunt verbeteren? Met deze tips scoor jij hoger met je Youtube video.

  Het begon voor mij allemaal in de zomer van 2013. Via een leverancier van onze Beautysalon (voor diegene die het nog niet weten, ik heb samen met mijn zus en ouders naast LaLoNi nog een beautysalon) kwam ik in aanraking met een
  bijzondere man, Imed Baatout. Bij hem heb ik mijn eerste echte marketing training gevolgd. Hij heeft bij mij heel wat deuren geopend waaronder het maken van Youtube video's. Hij leerde mij dat Youtube, naast Google, de 2e grootste zoekmachine is van het internet. Met meer dan 1 biljoen bezoekers per maand en daarbij dus ook heel veel video's, kun je dus ook je SEO verbeteren met een video. Nu hoor ik je bijna denken, dat doe ik echt niet een video maken hoor! Dat was ook mijn eerste reactie toen Imed daar over begon. Maar ja ik zat daar nu eenmaal op die training om beter online vindbaar te worden (en meer geld te verdienen ;) ) dus besloot ik om mijn eerste video te gaan maken. 100 keer opgenomen, 10 x de tekst aangepast en uiteindelijk dacht ik och het kan best. Oordeel zelf....

  Maar goed, inmiddels heb ik er ontzettend veel lol in en is het een sport geworden om hoger te scoren in Youtube en Google.

  Nu over tot de tips die ik je heb beloofd...

  1. Eigenlijk werkt Youtube hetzelfde als Google. In een andere SEO blog kun je lezen hoe je een zoekwoorden onderzoek doet. Dit kan ook op Youtube in de zoekbalk van Youtube zelf. (zie onderstaande afbeelding)
  2. Gebruik de zoekwoorden (keywords) In de titel én de omschrijving (discription)
  3. Herhaal de zoekwoorden verschillende keren in je omschrijving (zie onderstaande afbeelding)
  4. Herhaal je titel (met de juiste zoekwoorden) in de eerste zin van je omschrijving
  5. Plaats een URL link (URL begint met http://) van bijvoorbeeld je website, landingspagina of blog voor de eerste zin van je omschrijving. 
  6. Maak gebruik van de tags. Hiermee maak je gebruik van je zoekwoorden, Youtube geeft hiervoor zelf al alternatieven. (zie onderstaande afbeelding)
  7. Wanneer je de opgenomen video hebt bewerkt in een willekeurig video bewerkingsprogramma, sla hem dan op met de bestandsnaam van je Youtube video titel. Upload dan pas de video in je Youtube kanaal
  8. Gebruik je video ook op je website. 
  9. Deel je video met je social media
 • Wil je meer tips over o.a. het maken van een video? Lees dan mijn ebook "10 tips voor een succesvolle website". Veel succes en plezier met het maken en SEO optimaliseren van je Youtube video's!

  Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, geef je reactie door onderstaand formulier in te vullen.

  PS: Abonneer je gratis op mijn Youtube kanaal en blijf als eerste op de hoogte van succesvolle website tips